Која је улога соларних претварача?

Каква је улога соларних претварача?

Соларни претварач не само да има функцију директне претворбе у наизменичну струју, већ има и функцију максималног ограничавања функције соларне ћелије и функцију одржавања кварова у систему. Своди се на функцију активног рада и искључивања, функцију контроле праћења максималне снаге, функцију рада независно од рада (за систем повезан на мрежу), функцију активног подешавања напона (за систем повезан на мрежу), функцију детекције истосмјерног напајања (за систем повезан са мрежом) ), Функција детекције уземљења истосмјерног напајања (за системе повезане на мрежу). Ево кратког упознавања са активним функцијама и функцијама искључивања и максималном контролом праћења снаге.

1. Функција активног рада и гашења: Након јутарњег изласка сунца, интензитет сунчевог зрачења постепено се јача, а излаз соларне батерије се такође повећава. Када се достигне излазна снага која је потребна задаћом претварача, претварач почиње активно да ради. Након уласка у рад, претварач ће у сваком тренутку гледати на излаз модула соларне ћелије, и само ако је излазна снага модула соларне ћелије већа од излазне снаге која је потребна претварачем, претварач ће и даље радити ; Претварач може радити и по кишним данима. Када излаз модула соларне ћелије постане мањи и излаз претварача 0, претварач формира режим приправности.

2. Функција контроле праћења максималне снаге: Излаз модула соларне ћелије се мења у складу са интензитетом соларног зрачења и температуром самог модула соларне ћелије (температура чипа). Поред тога, будући да модул соларне ћелије има карактеристику да напон опада са порастом струје, постоји оптимална задаћа за добијање максималне снаге. Интензитет сунчевог зрачења се мења, а очигледно је и најбољи задатак. У погледу ових промена, задаћа тачке модула соларне ћелије је увек на тачки максималне снаге, а систем увек добија максимални излаз снаге из модула соларне ћелије. Ова контрола је контрола максималног праћења снаге. Најважнија карактеристика претварача за соларне електроенергетске системе је укључивање праћења максималне снаге (МППТ).


Иангтзе Солар Повер Цо, Лтд

Е-маил: инфо@иангтзе-солар.цом
Телефон: 0086-173 3300 5102

Додај: бр.231 Схуфенг Роад, Схусхан, Хеифеи, Анхуи ПР Кина

Но.29, Роад Ксинзхоу, Ионгканг, Зхејианг ПР Цхина