Која је улога соларних регулатора

Каква је улога соларних регулатора?

Најосновнија функција соларног пуњења и регулатора пражњења је контрола напона акумулатора и отварање струјног кола. Поред тога, када напон батерије порасте на одређени ниво, батерија се зауставља. Стара верзија регулатора механички завршава отварање или затварање управљачког круга, заустављање или покретање снаге која је испоручена батерији од стране извора напајања.

Контролери се користе у већини фотонапонских система како би заштитили батерију од прекомјерног пуњења или пренапона. Прекомерно пуњење може паре електролита у батерији, узрокујући кварове и прекомерно пражњење батерије може проузроковати превремени отказ батерије. Преоптерећење и прекомерно пражњење могу оштетити оптерећење. Дакле, контролер је једна од кључних компоненти система за генерисање фотонапонске енергије и главни дио система балансирања БОС (Баланце оф Систем).


Једноставно речено, улога соларних контролера може се поделити на:

1, функција подешавања снаге;

2, комуникациона функција: 1 функција једноставне индикације 2 комуникационе функције протокола као што су РС485 Етхернет, бежични и други облици управљања позадином;

3, савршена заштитна функција: електрична заштита повратна веза, кратки спој, преко струје итд.

Иангтзе Солар Повер Цо, Лтд

Е-маил: инфо@иангтзе-солар.цом
Шта је Апп: 0086-188 5826 1705

Телефон: 0086-188 5826 1705

Факс: 0086-551-64437729

Веб: ввв.иангтзе-повер.цом

Адд: Но.72 Схуфенг Роад, Схусхан, Хеифеи, Анхуи ПР Кина

Бр.3, Хуакинг пута, Јинтан, Јиангсу ПР Кина