Шта је Соларни контролер

Шта је соларни регулатор

Соларни регулатор назива се соларни пуњач и регулатор пражњења. Користи се у соларном систему за контролу вишеканалног низа соларних ћелија како би се батерија и батерија напунили за напајање соларног претварача. Он регулише и контролише услове пуњења и пражњења батерије и контролише излазну снагу модула соларне ћелије и батерије на оптерећење у складу са захтевима за снагу оптерећења, што је главни контролни део целог фотонапонског напајања систем.

Соларни систем се састоји од соларних панела, батерија, контролера и оптерећења.

Соларни регулатор је уређај који се користи за контролу фотонапонског панела како би напунили батерију и обезбедили напонски контролни напон за уређај осјетљив на напон. Он регулише и контролише услове пуњења и пражњења батерије и контролише излазну снагу модула соларне ћелије и батерије на оптерећење у складу са захтевима за снагу оптерећења, што је главни контролни део целог фотонапонског напајања систем. [1] Намењен је за систем напајања комуникацијске или надзорне опреме у удаљеним подручјима. Контрола напајања регулатора и напон за контролу оптерећења су потпуно подесиви и приказују напон батерије, напон оптерећења, напон соларног низа, струју пуњења и струју оптерећења. [2]

Скоро сви системи соларне енергије који напајају батерије имају потребу за соларним пуњењем и регулацијом пражњења. Улога соларног пуњења и регулатора пражњења је регулисање снаге која се испоручује од соларног панела до батерије. Искључење батерије, барем значајно смањено трајање батерије, од најгорег оштећења батерије док не функционише исправно. [3]

Соларни регулатор користи микропроцесор високог брзина и високо прецизни А / д аналогно-дигитални претварач. То је систем за контролу прикупљања и надгледања микрорачунара. Он може брзо и тачно сакупљати тренутно радно стање ПВ система, добити информације о раду ПВ постројења у било ком тренутку и детаљно акумулирати историјске податке о ПВ станици, што омогућава тачну процјену рационалности ПВ система дизајн и поузданост квалитета компоненти система. Пуна основа. Поред тога, соларни контролер такође има серијску комуникациону преносну функцију, која може централно управљати и даљински управљати вишеструким ПВ подстаницама.

Соларни регулатори обично имају шест номиналних нивоа напона: 12В, 24В, 48В, 110В, 220В, 600В.

Тренутно се регулатор развија према вишефункцијским функцијама, а постоји тенденција интеграције конвенционалног контролног дела, претварача и система за надзор.

Иангтзе Солар Повер Цо, Лтд

Е-маил: инфо@иангтзе-солар.цом

Факс: 0086-551-64437729

Адд: Но.72 Схуфенг Роад, Схусхан, Хеифеи, Анхуи ПР Кина

Бр.3, Хуакинг пута, Јинтан, Јиангсу ПР Кина