Fotonaponska + industrijska situacija je odlična.

Razlog zašto je PV + industrija kontinuirano optimistična je, s jedne strane, snažna podrška nacionalnim politikama, as druge strane, ona ima očigledne koristi.


Povećanje prihoda za preduzeće i ublažavanje opterećenja preduzeća; krov proizvodnog preduzeća je manji od nekoliko stotina kvadratnih metara i desetine hiljada kvadratnih metara. Nakon instaliranja fotonaponskih sistema na industrijskom i komercijalnom krovu, ova velika neaktivna mjesta postala su vrijedna sredstva, revitalizirajući poduzeće. Stalna sredstva ne samo da mogu štedjeti električnu energiju, već se i višak električne energije može prodavati online. Procenjuje se da bez razmatranja troškova finansiranja, krov od 20.000 kvadratnih metara, kao što je instalacija fotonaponske elektrane snage 2 MW, izračunat je po investiciji od 5 juana po vatu, sa ukupnom investicijom od 10 miliona juana. Ako godišnja proizvodnja električne energije iznosi 2,1 miliona kWh, a kompanija ima visok procenat samodovoljnosti, investicija se može povratiti za šest ili sedam godina.


Fotonaponska proizvodnja energije je čist izvor energije. Instalacija može poboljšati imidž kompanije; posebno u ključnim industrijama kao što su petrokemija, građevinski materijali, čelik, obojeni metali, papir, električna energija, avijacija itd. Instaliranje fotonaponskih elektrana na krovu ne samo da će pomoći u smanjenju emisije ugljika, već i za proizvodnju električne energije. Novac za kupovinu emisija ugljenika može objektivno promovisati dalji rast kompanije.


Međutim, upotreba krovova za instaliranje fotonaponskih sistema takođe ima određene rizike. Imovinska prava individualnih imovinskih prava su jasna. Generalno, ne postoji problem imovinskih prava. Rizik ulaganja i izgradnje samih preduzeća će biti znatno manji. Međutim, ako se krov proizvodnog preduzeća iznajmljuje za instaliranje fotonaponskih uređaja, postoji određeni rizik. Na primjer, fotonaponske elektrane su u velikoj mjeri investirane i imaju 25-godišnji radni period. Preduzeća mogu bankrotirati tokom 25-godišnjeg rada elektrane. Osim toga, kuće su bile pod hipotekom prije instalacije, dugovi su istekli, a kuće su koristili ljudi prije nego što su iznajmljeni. Zaplena suda po zakonu je faktor rizika. Relativno govoreći, krovovi državnih preduzeća, kompanija koje kotiraju na berzi i strane kompanije preferiraju se zbog njihove snažne sposobnosti da se odupru rizicima i jasnim imovinskim pravima.


Posljednjih godina država je snažno podržavala fotonaponsku industriju i uvela brojne norme koje ukazuju na smjer razvoja fotonaponskog ublažavanja siromaštva i fotonaponske penzije. Kao neiscrpan izvor zelene energije, proizvodnja solarnih fotonaponskih elektrana postala je novi favorit svih društvenih slojeva i pružila je inovativnu priliku za smanjenje siromaštva u ruralnim područjima. To je ujedno i novi model za ublažavanje siromaštva i podršku starosti koji država snažno podržava.


Primjena fotonaponskog sistema za proizvodnju električne energije se kontinuirano razvija, od najranije zemaljske elektrane do fotonaponske vodene površine, fotonaponske poljoprivrede, fotonaponskog šumarstva, fotonaponskog ribolova, fotonaponskog rudarstva, fotonaponskih krovnih površina, fotonaponskih zidnih površina, fotonaponskih zavjesa obrasci za prijavu. Fotonaponska energija se sudarila sa velikim brojem iskri u svim sferama života. Može se reći da je fotonaponska energija blago, i da su sve šetnje života neophodne!


Podrška zemlje novoj energetskoj industriji, posebno generalnom pravcu fotonaponske industrije, nije se promijenila. Tek nakon brzog rasta domaćeg tržišta u proteklih nekoliko godina, politike za subvencije i kontrolu skale su prilagođene, ali budućnost fotonaponskog tržišta je i dalje veoma vrijedna očekivanja.