Рапске соларне ћелије: нови избор за зелену енергију у будућности

рганске соларне ћелије: нови избор за зелену енергију у будућности

Очекује се да ће органске соларне ћелије бити комерцијално доступне

Међу технологијама које људи користе соларну енергију, соларне ћелије, то јест уређаји који директно претварају светлосну енергију у електричну енергију користећи „фотонапонски ефекат“, тренутно се широко користе и једна од најперспективнијих технологија.

Дуго времена су људи стварали соларне ћелије на бази неорганских материјала, попут кристалног силицијума. Међутим, таква производња батерија има недостатке компликованог процеса, велике цене, велике потрошње енергије и великог загађења. Можемо ли пронаћи нову врсту соларне ћелије са ниским трошковима, великом ефикасношћу, флексибилношћу и еколошком пријатношћу за развој нове врсте соларних ћелија, што је сада циљ научника широм света.

"Употреба најбогатијих угљених материјала на земљи као основне сировине и добијање високе ефикасности и јефтине зелене енергије техничким средствима је од великог значаја за решавање главних енергетских проблема са којима човечанство стоји." Цхен Ионгсхенг представљен је почев од 1970-их. Истраживање органске електронике и органских (полимерних) функционалних материјала пружа прилику за реализацију овог циља.

У поређењу са анорганским полуводичким материјалима представљеним силиконом, органски полуводичи имају бројне предности као што су ниска цена, разноликост материјала, подесиве функције и флексибилна припрема за штампање. Тренутно су органски диоде са ОЛЕД-ом које се емитују светлосне диоде комерцијализоване и широко се користе у мобилним телефонима и телевизијским екранима.

Органска соларна ћелија заснована на органском полимерном материјалу као фотосензибилном активном слоју има предности разноликости структуре материјала, нискобуџетне припреме за штампање, флексибилности, прозрачности и чак транспарентности, и има мноштво одличних својстава које неорганске соларне ћелије не поседују технологија. карактеристично. Поред тога што је нормалан уређај за производњу енергије, има велики потенцијал примене у другим областима као што су интеграција зграда које штеде енергију и носиви уређаји, што је изазвало велико интересовање у академској и индустријској индустрији.

"Посебно последњих година, истраживање органских соларних ћелија постигло је брз развој, а ефикасност фотоелектричне претворбе се непрестано освежава. Тренутно научна заједница верује да су органске соларне ћелије стигле до комерцијалне ноћи уочи зоре.


Иангтзе Солар Повер Цо, Лтд

Е-маил: инфо@иангтзе-солар.цом
Телефон: 0086-173 3300 5102

Вецхат: 188 5826 1705

Веб: ввв.иангтзе-повер.цом

Додати: бр.231 Схуфенг Роад, Схусхан, Хеифеи, Анхуи ПР Кина

Но.29, Ксинзхоу Роад, Ионгканг, Зхејианг ПР Кина