Како побољшати стопу употребе соларних панела

Како побољшати стопу коришћења соларних панела

Након што батерија на соларном панелу прође ПН спој, ако полупроводник тече, отпор је врло велик, а губици су такође велики. Међутим, ако је метални материјал премазан на површини, сунчева светлост не може проћи кроз њега и не може се створити струја. Према томе, ПН спој је углавном покривен металном мрежом, што може смањити отпор, смањити губитак, повећати површину упадне светлости и повећати радну ефикасност.

Површина силикона је врло глатка. Велика количина сунчеве светлости ће се одразити, тако да ће снага соларне ћелије бити смањена. Да би се смањио одсјај сунчеве светлости, на силицијум се наноси слој заштитне фолије са врло малим коефицијентом рефлексије да се смањи губитак рефлексије. Међутим, батерија може да обезбеди ограничену струју и напон, па се многе батерије могу користити паралелно или у низу како би се побољшала употреба соларних фотонапонских панела.

Када температура сунца порасте, ефикасност конверзије соларних панела је ниска. Ако се соларном панелу дода поклопац топлотне изолације, то ће помоћи да се спречи пораст температуре панела соларног панела и на тај начин побољшати ефикасност фотонапонске претворбе ефекта соларног панела).


Иангтзе Солар Повер Цо, Лтд

Е-маил: инфо@иангтзе-солар.цом
Телефон: 0086-173 3300 5102

Вецхат: 188 5826 1705

Веб: ввв.иангтзе-повер.цом

Додати: бр.231 Схуфенг Роад, Схусхан, Хеифеи, Анхуи ПР Кина

Но.29, Ксинзхоу Роад, Ионгканг, Зхејианг ПР Кина