Колико знате о куповини соларних панела за РВ-ове?

Колико знате о куповини соларних панела за РВ-ове?

Примена соларних панела постаје све раширенија, тако да је волео и све већи број потрошача. Многи РВ играчи су закључили кроз дугогодишње искуство РВ-а да електрична снага на РВ-овима постаје недовољна. Да, зато што је данашња технологија напредна, када путујемо, на аутомобилу ћемо носити пуно електронске опреме, што резултира све већим бројем мјеста која користе електричну енергију. Недовољно струје постало је болна тачка многих РВ играча. Да би решили овај проблем, све више произвођача РВ возила почело је да укључује соларне системе за пуњење у необавезну колону куповине аутомобила, што је такође привукло многе потенцијалне купце РВ возила. На крају, како одабрати соларне панеле ? Данас ће уредник Ди Схенг-а разговарати са вама о РВ соларним панелима.

Сви знају да су соларни панели подељени на монокристални, поликристални и аморфни силицијум. Сада је већина соларних панела углавном направљена од монокристалних и поликристалних. Па је ли боље имати монокристалну или поликристалну соларну ћелију?

1, улога соларних панела

Функција соларног панела је да претвара соларну енергију у електричну енергију, а затим напаја једносмерну струју на батерију. Соларни панел је једна од најважнијих компоненти у соларном енергетском систему. Његова стопа конверзије и радни век важни су фактори који одређују да ли соларна ћелија има вредност приликом коришћења.

Модули соларних ћелија могу се састојати од различитих величина квадратних низова соларних ћелија, познатих и као низови ћелија соларне ћелије. Способност излазне снаге соларног панела уско је повезана са њеним подручјем. Што је већа површина, већа је излазна снага под истим условима осветљења.

2, тип соларног панела

(1) Монокристални силицијум соларни панел

Једнокристални соларни панели су углавном црне или тамне боје са узорцима, а боја после капсулације је близу црне. Тренутно, ефикасност фотоелектричне претворбе монокристалних силицијумских соларних ћелија износи око 18%, а највиша је 24%. Ово је највећа ефикасност фотоелектричне претворбе свих врста соларних ћелија, али цена производње је толико велика да се не може широко користити и користити универзално. Пошто је монокристални силицијум обично пакован од каљеног стакла и водоотпорне смоле, чврст је и издржљив, са веком трајања до 15 година и максимално 25 година.

(2) Поликристални силицијум соларни панел

Поликристални соларни панели су са узорком, поликристални и поликристални и светло плави. Процес производње поликристалне силицијумске соларне ћелије сличан је ономе монокристалне силицијумске соларне ћелије, али ефикасност фотоелектричне претворбе соларне ћелије од поликристалног силицијума је смањена, а ефикасност фотоелектричне конверзије је око 12%. У погледу трошкова производње, јефтинији је од монокристалних силиконских соларних ћелија, материјали су једноставни за производњу, потрошња енергије се штеди, а укупни трошкови производње су ниски, па је доста развијено. Поред тога, век трајања соларних ћелија од поликристалног силицијума краћи је од соларних ћелија монокристалног силицијума. Што се тиче перформанси трошкова, монокристалне силицијумске соларне ћелије су и даље мало боље.

(3) Аморфна силицијумска ћелија

Аморфни соларни панели су углавном стакло и браон смеђе боје. Аморфна силицијумска соларна ћелија нова је врста танкослојних соларних ћелија која се појавила 1976. Потпуно се разликује од методе израде монокристалних силицијума и поликристалних силиконских соларних ћелија. Процес је увелико поједностављен. Предност је што може да производи електричну енергију у условима слабог осветљења. Међутим, главни проблем соларних ћелија од аморфних силицијума је повезан са сезоном, попут ниске ефикасности фотоелектричне конверзије у јесен и зиму. Тренутно је међународни напредни ниво око 10%, а није довољно стабилан. Како вријеме пролази, његова ефикасност претворбе опада.

3. Карактеристике

Једнокристалне силиконске соларне ћелије производе се углавном користећи монокристални силицијум. У поређењу са другим типовима соларних ћелија, монокристалне силицијумске ћелије имају највећу ефикасност конверзије. Монокристалне силицијумске соларне ћелије су скупе због проблема са производним процесима. Ефикасност конверзије поликристалног силицијума је релативно мала. Истовремено, оптичка, електрична и механичка својства поликристалног силицијума нису тако добра као она монокристалних силицијумских соларних ћелија. Поред тога, век трајања соларних ћелија од поликристалног силицијума краћи је од соларних ћелија монокристалног силицијума. Што се тиче перформанси трошкова, монокристалне силицијумске соларне ћелије су и даље мало боље.


Иангтзе Солар Повер Цо, Лтд

Е-маил: инфо@иангтзе-солар.цом
Шта је апликација: 0086-188 5826 1705

Телефон: 0086-173 3300 5102

Вецхат: 188 5826 1705

Веб: ввв.иангтзе-повер.цом

Додати: бр.231 Схуфенг Роад, Схусхан, Хеифеи, Анхуи ПР Кина

Но.29, Ксинзхоу Роад, Ионгканг, Зхејианг ПР Кина