Која је класификација соларног панела?

Која је класификација соларног панела?

Монокристални соларни панел

Ефективност фотоелектричне претворбе монокристалних силицијумских соларних панела је око 15%, а највиша је 24%. Ово је највећа ефикасност фотоелектричне конверзије између свих врста соларних панела, али трошкови производње су толико сјајни да не могу бити широко и широко употребљиви. Како монокристални силицијум је углавном упакован са каљеним стаклом и водонепропусном смолом, он је робустан и издржљив, са типичним животним веком до 15 година и до 25 година.

Поликристални соларни панели

Процес производње поликристалног силицијумског соларног панела је сличан оном монокристалних силицијумских соларних панела, али је ефикасност фотоелектричне конверзије поликристалног силицијумског соларног панела смањена за око 12% (ефикасност Схарповог пописа на дан 1. јула 2004. године износила је 14,8 %. Највећи светски ефикасни полисиликонски соларни панели). Са аспекта трошкова производње, је јефтинији од монокристалних силиконских соларних панела, материјал је једноставан за производњу, потрошња енергије се чува, а укупни трошкови производње су мали, па је у великој мјери развијен. Осим тога, вијек трајања полисилицон соларних панела је такође краћи од монокристалног силицијумског соларног панела. У погледу перформанси трошкова, соларни панели с једним кристалним силицијумом су такође нешто бољи.

Аморфни силицијумски соларни панели

Аморфни силицијумски соларни панел је нови тип танке филмске соларне плоче који се појавио 1976. године. Потпуно је другачији од монокристалних силиконских и полисиликонских соларне плоче, процес је у великој мери поједностављен, силицијумски материјал се троши мање, потрошња енергије је нижа, а његова главна предност је што може да генерише струју у условима слабог осветљења. Међутим, главни проблем аморфних силицијумских соларних панела је да је ефикасност фотоелектричне конверзије ниска, међународни напредни ниво је око 10% и није довољно стабилан. Са продуженим временом, његова ефикасност конверзије је ослабљена.

Мулти-компонентни соларни панели

Мулти-компонентни соларни панели односе се на соларне плоче које нису направљене од полупроводничких материјала од једног елемента. Постоји много различитих истраживања у различитим земљама, а већина њих још није индустријска. Постоје углавном следећи типови:

а) Соларни панели кадмијум сулфида

б) ГаАс соларни панели

ц) бакарне индијумове селенове соларне плоче

Иангтзе Солар Повер Цо, Лтд

Е-маил: инфо@иангтзе-солар.цом
Телефон: 0086-188 5826 1705

Факс: 0086-551-64437729

Веб: ввв.иангтзе-повер.цом

Адд: Но.72 Схуфенг Роад, Схусхан, Хеифеи, Анхуи ПР Кина

Бр.3, Хуакинг пута, Јинтан, Јиангсу ПР Кина