Састав соларне плоче и разне функције:

Састав соларне плоче и разне функције:

(1) каљено стакло: Његова улога је заштита главног тела генерације енергије (као што је батеријска ћелија). Избор преноса светлости је потребан:

1. Пролазност светлости мора бити висока (обично 91% или више); 2 ултра-бела темпера.

(2) ЕВА: користи се за везивање стационарног стакла и тела за производњу енергије (ћелија), предности и недостаци прозирног ЕВА материјала директно утичу на живот компоненте, ЕВА изложена ваздуху је лако старана и жута, на тај начин утичући на светлост пренос компоненти Рате, чиме се утиче на квалитет производње компоненти енергије. Осим квалитета самог ЕВА, процес ламинирања произвођача компоненти је такође велики. На пример, ако ЕВА адхезивност није стандардна, ЕВА и каљено стакло, а чврстоћа бочне плоче није довољно јака, то ће узроковати ЕВА. Превремено старење утиче на животни век компоненте.

(3) Ћелија: Главна функција је генерисање електричне енергије. Главна струја на главном тржишту електричне енергије јесте кристалне соларне ћелије силицијума и соларне ћелије танког филма, које имају своје предности и мане.

Кристални соларни ћелијски кристали, трошак опреме је релативно низак, али потрошња и трошкови батерије су високи, али ефикасност фотоелектричне конверзије је такође висока, прикладније је стварање електричне енергије на отвореном сунцу.

Танк филмске соларне ћелије су релативно високе у трошковима опреме, али њихова потрошња и трошкови акумулације су ниски, али ефикасност фотоелектричне конверзије је пола од кристалних силиција, али је ефекат слабог осветљења веома добар и могу генерисати електричну енергију под нормално осветљење, као што су калкулатори. На соларној батерији.

(4) бочна плоча: улога, заптивање, изолација, водоотпорност. Уопштено коришћени ТПТ, ТПЕ и други материјали морају бити отпорни на старење, већина компонената произвођача је гарантована 25 година, каљено стакло, алуминијумска легура углавном нема проблема, кључ је да испуни захтеве са бочном плочом и силиконом.

(5) Алуминијумска легура: заштитни ламинати, који имају одређену улогу у заптивању и подупирању.

(6) Разводна кутија: штити читав систем производње електричне енергије и функционише као тренутна релејна станица. Ако спојна кутија кратког споја модула аутоматски прекида акустични низ кратког споја, најважнији фактор у спречавању сагоревања цјелокупне спојене кутије система је избор диоде. Различите врсте ћелија, одговарајућа диода није иста.

(7) Силикон: функција заптивања, која се користи за заптивање компоненти и оквир алуминијумске легуре, спојни елементи и спојне кутије Неке компаније користе двоструку траку, пену за замјену силикона, најчешће коришћеног силикона у земљи, процес је једноставан, погодан, једноставан за руковање, а трошак је мали.

Иангтзе Солар Повер Цо, Лтд

Е-маил: инфо@иангтзе-солар.цом
Телефон: 0086-188 5826 1705

Факс: 0086-551-64437729

Веб: ввв.иангтзе-повер.цом

Адд: Но.72 Схуфенг Роад, Схусхан, Хеифеи, Анхуи ПР Кина

Бр.3, Хуакинг пута, Јинтан, Јиангсу ПР Кина